Is parking allowed on a priority road outside built-up areas?

What does this rule or driving tip mean? On priority roads outside built-up areas, parking on the carriageway is prohibited. Higher speeds and limited sightlines make a stationary vehicle especially dangerous there. How to apply this safely Recognise the yellow diamond-shaped priority sign. Use a lay-by or designated parking area. Check that you are truly outside a built-up area. Driving lesson and exam tip Combine road signs with the surroundings. Remember where you passed the built-up area sign. Remember: you do not park on the carriageway of a priority road outside a built-up area. View the source: RVV 1990, article 24.

Ready for your next step?

Explore driving schools in your town and compare what matters to you.

Find your driving school